Jadłospis

Poniedziałek 17.02.2020

ŚNIADANIE: 
I - Pieczywo razowe z masłem, szyneczka konserwowa, ogórek kiszony i rzodkiewki, kakao /1,7/
II -Jabłuszko i kiwi, chrupki kukurydziane, herbatka owocowa /1/  

OBIAD:

Zupa z ciecierzycy na mięsie z kiełbasą i   ziemniakami, ryż z sosem jagodowym /wyr.wł/, woda z cytryną /1,7,9/

PODWIECZOREK: 

Pieczywo mieszane z masłem, pomidorkiem i zieloną cebulką, herbatka rumianek /1,7/

 

Wtorek 18.02.2020

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, pieczywo mieszane z masłem, miodem i kolorowe papryki, herbatka mięta /1,7/
II - Pomarańcze i marchewka, herbatka mięta /1/

OBIAD: 

Krupnik na wywarze mięsnym z jarzynami, klopsiki z ziemniakami, buraczki czerwone tarte z cebulą, kompot z owoców mieszanych /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Budyń pitny czekoladowy /wyr. własny/ i biszkopciki bez cukru  /1,7/

 

Środa 19.02.2020

ŚNIADANIE:
I -Bułka kanapkowa z masłem,  paróweczki na gorąco, ketchup, rzodkiewki, herbatka rumianek /1,7/

II - Jabłuszko i kalarepa, kakao /7/   

OBIAD: 

Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym z ryżem, makaron pene z sosem pieczarkowym, sałata lodowa z pestkami dyni i słonecznika, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Pieczywo graham z żółtym serem, zieloną cebulką i papryką, herbatka owocowa 1/7/

 

Czwartek 20.02.2020

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo cebulowe z masłem, białym twarożkiem i ogórkiem zielonym, herbatka rumianek /1,7/
II - TŁUSTY CZWARTEK – tradycyjny pączuś i sok z pierwszego tłoczenia /1/

OBIAD:

Rosół na wywarze mięsno –warzywnym z makaronem świderki, gulasz z mięsa wieprzowego, kasza orkiszowa, ogórek kiszony, kompot z owoców mieszanych /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Jabłuszko i wafel ryżowy, kawa Inka na mleku /1,7/

 

Piątek 21.02.2020

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w pomidorach i ogórkiem kiszonym, kawa Inka na mleku  /1,4,7/
II - Gruszki i marchewka, herbatka z miodem i cytryną

OBIAD:

Zupa na wywarze mięsno -jarzynowym z kaszą manna, kotleciki jajeczne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłuszkiem i marchewką, kompot z owoców mieszanych /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Banan i wafel pszenno-ryżowy, herbatka owocowa /1/

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.