Jadłospis

Poniedziałek 02.03.2020

ŚNIADANIE: 
I - Pieczywo razowe z masłem,  wędzonką z komina i rzodkiewki, kakao  /1,7/
II -Banan i mandarynki, herbatka mięta

OBIAD:

Żurek z ziemniakami, mięsem i kiełbasą, makaron świderki z białym twarogiem, masłem i cukrem, tarta marchewka, woda z cytryną /1,7,9/

PODWIECZOREK: 

Pieczywo mieszane z masłem, pomidorkiem i zieloną cebulką, jabłuszko, herbatka rumianek /1,4,7/

 

Wtorek 03.03.2020

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z makaronem ryżowym, rogaliki z masłem, dżemem i papryki,  herbatka z miodem i cytryną /1,7/
II - Jabłuszko i kiwi, chrupki kukurydziane, herbatka rumianek /1/

OBIAD: 

Zupa ogórkowa zabielana z zieleniną, kurczak w ziołach z ryżem, fasolka szparagowa zielona gotowana z masełkiem, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Galaretka na soku wieloowocowym /wyr. wł./ z gruszkami  kawa Inka na mleku /7/

 

Środa 04.03.2020

ŚNIADANIE:
I -Pieczywo mieszane  z masłem pasztet drobiowy i ogórek kiszony, herbatka z miodem i cytryną  /1,7/

II -Do chrupania gruszki, marchewka i melon, kawa Inka na mleku /7/

OBIAD: 

Rosół na wywarze mięsno - jarzynowym z makaronem nitki,  bigos z mięsem i kiełbasą, ziemniaki, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Koktajl malinowy /wyr .wł./ i ciasteczka owsiane /1,7/

 

Czwartek 05.03.2020

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kolorowe kanapki z  masłem, serem żółtym pomidorem, rzodkiewką i zieloną sałatą, herbatka owocowa /1,7/
II - Do chrupania pomarańcze i ogórek zielony, herbatka mięta

OBIAD:

Zupa  krem brokułowy na wywarze mięsno - jarzynowym z grzankami / wyr. wł./, strogonow z warzywami, kasza mazurska, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Jabłuszko i wafle  ryżowe Sonko z powidłami, szklanka mleka  /1,7/

 

Piątek 06.03.2020

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej i ogórek kiszony, herbatka z miodem i cytryną /1,4,7/
II - Mleko smakowe i jabłuszko /7/

OBIAD:

Krupnik na wywarze mięsno – jarzynowym z kaszą jaglaną, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinegree, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Banan i herbatniki /wyrób piekarski/ herbatka rumiankowa /1/

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.