Jadłospis

Poniedziałek 16.09.2019

ŚNIADANIE: 
I - Pieczywo graham z masłem, szynka z pieca i rzodkiewki., kawa Inka na mleku  /1,7/
II -Do chrupania kalarepa  i gruszki, herbatka rumianek

OBIAD:

Zupa fasolowa na mięsie i kiełbasie z ziemniakami i zieleniną, knedle ze śliwkami i masełkiem /wyr. wł./, lemoniada /1,3,7,9/

PODWIECZOREK: 

Chleb mieszany z masłem, tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, jabłuszko, szklanka mleka /1,7/

 

Wtorek 17.09.2019

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka kanapkowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, cebulką zieloną, rzodkiewką i sałatą zieloną, herbatka mięta  /1,7/
II -Do chrupania arbuz i jabłuszko, herbatka owocowa

OBIAD: 

Zupa szpinakowa z lanym ciastem, kotleciki schabowe, ziemniaki,  surówka z kapusty białej z koperkiem, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Truskawkowy jogurt do picia /wyr.własny/ i wafel pszenno - ryżowy /1,7/

 

Środa 18.09.2019

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, biały twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao /1,7/

II -Do chrupania winogrona i śliwki, herbatka rumianek

Zupa porowa z ryżem, łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Kisiel na soku wieloowocowym z jabłuszkiem /wyr.wł./ i suchy wafelek tortowy

 

Czwartek 19.09.2019

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z makaronem zacierką, pieczywo cebulowe z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbatka rumianek /1,7,/
II -Do chrupania brzoskwinie i marchewka, herbatka mięta

OBIAD:

Rosół z makaronem nitki i zieleniną, potrawka z mięsa drobiowego, kasza gryczana, tarta marchewka, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

Bananowe, jabłuszko i ciasteczka maślane /wyr. piekarski/  i szklanka mleka  /1,7/

 

Piątek 20.09.2019

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, zieloną cebulką i rzodkiewki, herbatka z modem i cytryną  /1,4,7/
II -Do chrupania gruszki  i śliwki, herbatka owocowa

OBIAD:

Zupa jarzynowa z kaszą manną, pulpety rybne, ziemniaki, sałata lodowa  z jogurtem naturalnym, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem i powidłami, jabłuszko, kawa Inka na mleku /1,7/

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.