Jadłospis

Poniedziałek 01.04.2019

ŚNIADANIE: 
I - Pieczywo graham z masłem, szynka z pieca i rzodkiewki., herbatka z miodem i cytryną  /1,7/
II -Do chrupania marchewka, kiwi i melon, herbatka mięta

OBIAD:

Zupa fasolowa na mięsie i kiełbasie z ziemniakami i zieleniną, ryż z sosem truskawkowym, woda cytrynowa /1,3,7,9/

PODWIECZOREK: 

Chleb mieszany z masłem, tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, jabłuszko, szklanka mleka /1,7/

 

Wtorek 02.04.2019

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka kanapkowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, cebulką zieloną, rzodkiewką i sałatą zieloną, herbatka mięta  /1,7/
II - Do chrupania gruszki i jabłuszko, herbatka z miodem i cytryną

OBIAD: 

Zupa jarzynowa z kaszą manną, kluski z sosem mięsnym, surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinegrete i słonecznikiem, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Malinowy jogurt do picia /wyrób własny/ i biszkopty bez cukru

 

Środa 03.04.2019

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mleczne z masłem, serkiem waniliowym /wyr.wł./, kolorowe papryki, rzodkiewki, kakao /1,7/

II -Do chrupania marchewka i pomarańcze, herbatka rumianek

Zupa -  krem z pory, łazanki z kapusty kiszonej z kiełbasą, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Zapiekanki tostowe z pieczywa kukurydzianego z masełkiem czosnkowym /wyr.własny/ i żółtym serem, jabłuszko, herbatka owocowa /1,7/

 

Czwartek 04.04.2019

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z makaronem zacierką, pieczywo cebulowe z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbatka z miodem i cytryną /1,7,/
II -Gruszki, mandarynki i wafel ryżowy Sonko, herbatka owocowa /1/

OBIAD:

Zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym, potrawka z mięsa drobiowego, kasza gryczana, tarta marchewka, kompot malinowy, woda /1,7,9/

Banan i wafel pszenno-ryżowy, szklanka mleka /1,7/

 

Piątek 05.04.2019

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, zieloną cebulką i rzodkiewki, herbatka mięta  /1,4,7/
II -  Melon, pomarańcze i  zielony ogórek, herbatka rumianek

OBIAD:

Rosół z makaronem nitki, pulpety rybne, ziemniaki, zielona sałata z jogurtem naturalnym, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem i powidłami, jabłuszko, kawa Inka na mleku

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.