Jadłospis

Poniedziałek 14.09.2020

ŚNIADANIE: 
I - Pieczywo graham z masłem, salami i rzodkiewki., kawa Inka na mleku  /1,7/
II -Do chrupania kalarepa  i gruszki, herbatka mięta    

OBIAD:

Zupa fasolowa na mięsie i kiełbasie z ziemniakami i zieleniną, ryż z sosem truskawkowym /wyr. wł./, woda cytrynowa /1,3,7,9/

PODWIECZOREK: 

Chleb mieszany z masłem, tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, jabłuszko, herbatka owocowa /1,7/

 

Wtorek 15.09.2020

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z makaronem zacierką, bułka kanapkowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem, rzodkiewką i sałatą zieloną, herbatka z miodem i cytryną  /1,7/
II - Do chrupania arbuz i kręcone paluchy kukurydziane herbatka owocowa     

OBIAD: 

Krupnik na wywarze mięsno - jarzynowym, klopsiki z ziemniakami, buraczki czerwone tarte, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Kisiel na soku wieloowocowym z jabłuszkiem /wyr.wł./ i suchy wafelek tortowy, szklanka mleka /1,7/

 

Środa 16.09.2020

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, ziołowy twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao /1,7/

II -Do chrupania winogrona i śliwki, herbatka z miodem i cytryną

OBIAD: 

Zupa kalarepowa zabielana na wywarze mięsno - jarzynowym, łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Truskawkowy jogurt dopicia /wyr.własny/ i wafel pszenno - ryżowy /1,7/

 

Czwartek 17.09.2020

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z kaszą manną, pieczywo cebulowe z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbatka z miodem i cytryną /1,7,/
II - Do chrupania brzoskwinie i kiwi, herbatka owocowa   

OBIAD:

Rosół z makaronem nitki na wywarze mięsno - jarzynowym, potrawka z mięsa drobiowego z przyprawami, kasza gryczana, tarta marchewka, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Mleko bananowe i ciasteczka maślane /wyr. piekarski/  /1,7/

 

Piątek 18.09.2020

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, szczypiorkiem i rzodkiewki, mleko  /1,3,7/
II - Do chrupania gruszki  i śliwki, herbatka mięta

OBIAD:

Zupa jarzynowa z ryżem na wywarze mięsno - jarzynowym, łosoś parowany, ziemniaki, sałata lodowa  z jogurtem naturalnym, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/  

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem i powidłami, jabłuszko, kawa Inka na mleku /1,7/

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.