Jadłospis

Poniedziałek 25.03.2019

ŚNIADANIE: 
I - Pieczywo razowe z masłem, szynką konserwową, ogórek zielony i rzodkiewki, kawa Inka na mleku   /1,7/
II -Do chrupania: marchew, melon i gruszki, herbatka rumianek

OBIAD:

Zupa grochowa z mięsem, kiełbasą, jarzynami i ziemniakami, ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i cukrem, woda z cytryną /1,7,9/

PODWIECZOREK: 

Bułeczka kajzerka z masłem i pomidorkiem, mandarynki, szklanka mleka /1,7/

 

Wtorek 26.03.2019

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna makaronem ryżowym, pieczywo orkiszowe z masłem, pastą z polędwicy drobiowej i papryka, herbatka mięta /1,7/
II - Do chrupania: ogórek zielony, gruszki i banan, herbatka z miodem i cytryną

OBIAD: 

Krupnik na udkach bez skóry z kaszą jaglaną i zieleniną, kotleciki drobiowe, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Galaretka na soku wieloowocowym  /wyr.wł/, jabłuszko i biszkopciki bez cukru, szklanka mleka /1,7/

 

Środa 27.03.2019

ŚNIADANIE:
I - Rogaliki maślane z masłem i miodem, ogórek zielony, rzodkiewki, kakao  /1,7/

II -Sok naturalny tłoczony i jabłuszko, chrupki kukurydziane /1/

Zupa z fasolki szparagowej, spagethi z sosem bolognese, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Pomarańcze i wafle ryżowe Sonko, kawa Inka na mleku  /1,7/

 

Czwartek 28.03.2019

ŚNIADANIE:
I - Zupa mleczna z kaszą manną, pieczywo żytni z masłem, serkiem twarogowym Almettte, cebulka zielona, rzodkiewki, herbatka mięta  /1,7/
II - Jabłuszko, marchewka i kiwi, herbatka owocowa

OBIAD:

Rosół z makaronem gwiazdki i zieloną pietruszką, wołowina duszona z jarzynami, kasza mazurską, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

Budyń pitny czekoladowy /wyr.wł./ i ciasteczka owsiane /1,7/

 

Piątek 29.03.2019

ŚNIADANIE:
I - Pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia z serkiem twarogowym, papryka, ogórek kiszony, herbatka z miodem i cytryną /1,4,7/
II -  Mandarynki, gruszki i ogórek zielony, herbatka owocowa

OBIAD:

Zupa pieczarkowa z makaronem, zieleniną i śmietaną, jajko sadzone, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłuszkiem, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Banan i wafel pszenno-ryżowy, szklanka mleka /1,7/

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.