Jadłospis

Poniedziałek 02.11.2020

ŚNIADANIE
I - Pieczywo razowe z masłem, szyneczka wiejska, ogórek zielony, kakao /1,7/
II - Do chrupania: gruszki i marchew, chrupki kukurydziane, herbatka owocowa /1/

OBIAD:

 Zupa z ciecierzycy na kiełbasie, mięsie z   ziemniakami, pierogi leniwe /wyr.wł/ z masełkiem i cukrem, woda cytrynowa /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Pieczywo mieszane z masłem, pomidorkiem i szczypiorkiem, jabłuszko, szklanka mleka  /1,7/

 

Wtorek 03.11.2020

ŚNIADANIE
I - Zupa mleczna z makaronem ryżowym, pieczywo wieloziarniste z masłem, twarogiem Mój Ulubiony i kolorowe papryki, herbatka z miodem i cytryną /1,7/
II -  Do chrupania: winogrona i śliwki

OBIAD:

Zupa szpinakowa z lanym ciastem na wywarze mięsno – jarzynowym, kotleciki schabowe, ziemniaki,  surówka z kapusty białej z koperkiem i ogórkiem kiszonym, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7

PODWIECZOREK:

Banan i wafel pszenno-ryżowy, szklanka mleka /1,7/

 

Środa 04.11.2020

ŚNIADANIE
I - Kolorowe kanapki z masłem, żółtym serem, pomidorem, rzodkiewki, ogórek zielony i szczypiorek, kakao /1,7/
II - Do chrupania: kiwi, jabłuszko i marchewka, herbatka z miodem i cytryną

OBIAD:

Zupa z fasolki strączkowej zielonej z ziemniakami na wywarze mięsno - jarzynowym, makaron pene z sosem pieczarkowym, sałata lodowa z pestkami dyni i słonecznika, kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Jogurt naturalny z musem truskawkowym /wyr. własny/ i biszkopciki bez cukru  /1,7/

 

Czwartek 05.11.2020

ŚNIADANIE
I - Zupa mleczna z ryżem,  pieczywo kukurydziane z masłem, polędwicą drobiową, pomidorkiem i ogórkiem kiszonym, herbatka mięta /1,7/
II - Do chrupania: winogrona, śliwki i ogórek zielony

OBIAD:

Rosół z makaronem literki na wywarze mięsno - jarzynowym, gulasz mięsny z przyprawami, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego z cebulką kompot z owoców mieszanych, woda /1,7,9/

PODWIECZOREK:

Wafel ryżowy Sonko z powidłami i gruszki, kakao /1,7/

 

Piątek 06.11.2020

ŚNIADANIE
I - Pieczywo mieszane z masłem pasta z makreli i ogórek kiszony, mleko  /1,4,7/
II - Serek Danone, chrupki kukurydziane i herbatka z miodem /1/   

OBIAD:

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem na wywarze mięsno - jarzynowym, jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z ogórka zielonego, kompot z owoców mieszanych, woda /1,3,7,9/

PODWIECZOREK:

Babeczki /wyr. piekarski/ i winogrona, kakao /1,7/

 

 

Intendent przedszkola zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian w jadłospisie.
Skład przygotowywanych potraw do wglądu u intendenta.